A “Tavasz salátája” – léböjt felépítő napokra

Az alábbi receptet a kollégáktól “csórtam”, egészen pontosan a Danubius Hotels Group heti hírleveléből – ezúton is köszönöm pioglitazone 30 mg. A ráhangoló napokat ugyan már lekéstem vele, de a léböjt kúra utáni felépítő napok egyikén biztosan meg fogom kóstolni.

Hozzávalók (5 személyre):

  • 1 édeskömény
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 alma
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál pirított mandulaforgács

Édeskömény

A “Tavasz salátájá”-nak elkészítése:

Az édesköményt a zöldjével együtt vékony szeletekre, a medvehagymát pedig csíkokra vágjuk, a kimagozott almát a héjával együtt felkockázzuk. A citromlevet a sóval, az összenyomott fokhagymával és az olajjal kikeverjük, majd a salátát alaposan beleforgatjuk. Üvegtálra halmozzuk, megszórjuk a frissen őrölt borssal és rászórjuk a pirított mandulaforgácsot. Letakarjuk, és tálalás előtt legalább fél napra hűtőbe tesszük. Vajas pirítóssal akár önálló vacsoraként is kiváló.

A bejegyzés kategóriája: Receptötletek
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.