Léböjt start

Eddig csillagos ötös. 🙂 Délután hat órakor gyűlt össze a léböjtös társaság, hogy igazgató úr megnyissa ünnepi beszédével a 10., jubileumi találkozót. A szavakat tettek követték: elfogyasztottuk az utolsó pohár vörösbort, majd jó hangulatban hangolódtunk az előttünk álló léböjt napokra. Vacsoránk a mennyiségét tekintve természetesen szerénynek lenne nevezhető – ha már böjtre készülünk -, ugyanakkor finom, ízletes volt.

A „menü”:
–      Grillezett zöldségek parmezán habbal
–      Ananászkarika bortésztában, fahéjas vaníliamártással

Zöldségek és desszert! 🙂

Ananászkarika bortésztában

A picuri adagok miatt önkéntelenül is apró falatokban fogyasztottam a zöldségeket, pláne a desszertet – tartson minél tovább ez a finomság! Lassan értem a vacsorám végére, és nem is maradtam éhes…

Hogyan tovább?

A léböjt kúra alatti napirendet próbálom majd követni, amiről léböjt kézikönyvünkben is írunk. Reggeli torna, a toalett megfelelő elvégzése (száraz ledörzsölés, váltott zuhany), délelőtt és délután bőséges folyadékfogyasztás, délben zöldségleves, délután séta, pihenés, kikapcsolódás. A léböjt kúrák céljairól általánosságban már írtam egy korábbi bejegyzésben, de pontosan mik is az én léböjt kúrám céljai?

Szállodai oldalról nézve a tájékoztatás a kúra elsődleges célja, mert úgy véljük, ezzel segíthetünk. Sokan vannak, akik fontosnak tartják egészségüket, érdeklődnek szervezetük méregtelenítésének különböző lehetőségei iránt, esetleg fogyni szeretnének, ám nem mernek belevágni egy léböjt kúrába, mert nem tudják, pontosan hogyan zajlik, mire számítsanak, mennyire nehéz, vagy könnyű, tényleg kibírható-e, valóban feltölt-e energiával stb.

Számomra pedig ez nemcsak munka, hanem egy lehetőség is – ezt látom az előttem álló napokban. Lehetőséget arra, hogy egy kicsit önmagamra figyeljek, rendezzem gondolataimat, feltöltődjek – ezt várom az első léböjt kúrámtól. Egyszerű dolgokat tervezek: sétákat az arborétumban, a városban, szeretnék majd egyszerűen csak az erkélyen ücsörögni, és élvezni a tavaszi napot, a friss levegőt…

Akárhonnan nézem, jó dolgom van – több mint egy hétig „hesszelek” egy négycsillagos wellness szállodában… 😉

A bejegyzés kategóriája: !!! Léböjt élőben !!!
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.