Holisztikus böjtre készülünk…

Böjtölni sokféleképpen lehet, de kérdés, hogy miképp érdemes! Lehet a böjt testi-lelki megtisztulás, megpihenés, felkészülés a változásra. Miért van rá szükségünk?

Évente legalább 2 x érdemes olyan böjtöt végeznünk, amikor felkészítjük szervezetünket a nagyobb váltásra.

Tavasszal a téli raktározásból, védelemből, a melegítő, befele forduló funkcióból a szervezet lassan átáll a környezetet befogadó, feldolgozó, hűtő működésre. Ahhoz, hogy igazán biztosítani tudja a szervezet homeosztázisát, szüksége van arra, hogy a télen elraktározott, és fontos melegítő funkciót ellátó zsírrétegtől meg tudjon szabadulni. A nem megfelelő táplálkozás következtében nagyon sok zsírban kötődő salakanyag rakódik le a belek falára, gátolva ezzel a bélbolyhok normál felszívó feladatát. Mint ahogy konyhánk polcain lerakódó zsíros szennyeződést, port se tudjuk egyszerű vízzel lemosni, így a bélfalakról se képesek a vizes alapú böjtök eltávolítani az olajos felhalmozódást.

Szervezetünk immunrendszerének mintegy 70%-a a vastagbélhez kötődik. Itt történik a méregtelenítés. A bevitt tápanyagokból a jól működő bélflóra „leválogatja” a számunkra jótékony hatású, és hasznosítható, illetve a kártékony hatású, hasznosíthatatlan anyagokat, így működik emésztésünk.

A márc. 15-22-ig a Danubius Health Spa Resort Sárvár szálloda tavaszi böjt-táborában fontosnak tartjuk, hogy a vendég a legmagasabb minőséget kapja mind a szolgáltatások terén, mind a felhasznált alapanyagok, élelmiszerek, táplálék-kiegészítők tekintetében.

Az általunk alkalmazott módszer a keserűsós, máj-tisztítás.

A kúra előkészítésénél fontosnak tartjuk

  • hogy a kúrát nem szabad elkezdeni a vesék megtisztítása és a bennünk lévő paraziták eltávolítása nélkül.
  • betegség alatt, vagy közvetlen utána pedig semmiféleképpen ne vágjunk bele.
  • a szervezet immunrendszerének felerősítése is javallt.

 

A böjt kezdete előtt már 2 héttel érdemes elkezdeni a felkészülést otthonunkban.

– A cékla köztudottan szervezetünk legjobb roboráló szere. Ezért két héttel a kitűzött dátum előtt érdemes napi szinten fogyasztani 1-1 pohárkával. Almával-répával (esetleg mángolddal, melynek C-vitamin tartalma meglehetősen magas) lehet kiegészíteni. Ezzel feltöltjük, megerősítjük a szervezetet.

– A vesetisztítás egyik legalkalmasabb formája a petrezselyem tea fogyasztása. Elkészítése: általában a gyökeret használják (fehérrépa), amelyet finomra aprítva (körülbelül két gramm) forrásban lévő vízzel le kell önteni (körülbelül másfél deciliter), majd tíz-tizenöt percig állni hagyjuk, azután szűrjük. Napjában háromszor fogyasszuk. A tisztítókúra dátumát megelőzően 10 napon át.

A böjt bevezető, felkészítő szakaszában olyan, természetes, magas minőségű, tiszta, ellenőrzött aroma-olajakat, növényi hatóanyagokat alkalmazunk, amelyek gyengéden tisztítják a bélfalakat, megőrizve, kiegészítve a hasznos bélflórát, táplálva a bél nyálkahártyáját.

A Parakill kapszula összetevői kiválóan alkalmasak a gombák, kórokozók, férgek eltávolítására.

Összetétel: kurkuma por, őrölt szegfűszeg, MSM por, őrölt oregánó levél, oregánó olaj, grapefruitmag olaj, tealevél kivonat, zselatin kapszula.

A teafalevél kiváló antiszeptikum, gombás fertőzések kezelésére alkalmas. A betegségeket terjesztő mikroorganizmusokat,gombákat és baktériumokat is egyaránt hatékonyan elpusztítja, ezzel pozitívan támogatja az immunrendszert.

A kurkumában található kurkumin részt vesz a máj regenerációjában és a méreganyagok semlegesítésében. Gátolja a vér besűrűsödését, csökkenti a trombózisveszélyt, serkenti a zsíranyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet, javítja az epekiválasztást, véd a fekélyek kialakulása ellen és gyulladáscsökkentő.

 Az MSM egy szerves kén vegyület, amely jelen van minden élő organizmusban. A C-vitaminhoz hasonlóan átjárhatóvá teszi a sejtfalakat, így az ott lévő méreganyagok és vírusok megtisztítását teszi lehetővé. Jelentős gyulladás csökkentő és fájdalomcsillapító hatással bír.

Aromaolajok

A doTerra ellenőrzött, nagy tisztaságú aroma-olajai 100% tiszta, természetes, illatos vegyületek, melyeket nagy gondossággal vontak ki a növényekből. Nem tartalmaznak töltőanyagokat, mesterséges összetevőket, olyan szennyező anyagokat, mint a növényvédő szerek és egyéb vegyszerek maradványai.

Az Oreganót nem véletlenül nevezi a magyar nyelv Szurokfűnek. Már Hippokratesz is tisztításra alkalmazta az emésztést és légzés segítő, tisztító hatása miatt. Az oregánó számos összetevőt tartalmaz, mely a kiemelkedő antimikrobás hatásáért felel. Összetevői közt megtalálhatók még a flavonoidok, melyek kiváló antioxidánsok, elősegítik a sejtek szabad gyökökkel szembeni védekezését.

Az oregánóban emellett rozmaringsavat, szterolokat, A- és C-vitamint, valamint számos ásványi anyagokat is találhatunk. Ezek a hatóanyagok az oregánó olajban koncentráltan vannak jelen a hagyományos formákhoz (fűszernövény, szárított növény) képest.Tehát amellett, hogy erős mikrobaellenes hatással rendelkezik, a növény erős antioxidáns is.

Szegfűszeg aromaolaj antibakteriális, antivirális, gyulladáscsökkentő. Belsőleg aromaticum, étvágyjavító szer, gyomorerősítő és puffadáscsökkentő szer, növeli az emésztőnedvek elválasztását, a gyomor tónusát.

A böjt 3 napos tisztító szakasza alatt frissen facsart almalé felpuhítja a májban lévő koleszterin-lerakódáskat, így könnyebben kilökődnek. A feketedió tinktúra antiszeptikus, parazitaölő, féregűző hatású, elősegíti a bőr és a nyálkahártya gyógyulását.

A keserűsó segít a gyors kiürülésben.

A felépítő napok az emésztés helyreállítását célozzák a hasmenésben károsodott hasznos baktérium-flóra pótlásával, az emésztőbolyhok regenerálásával.

Természetesen a test megtisztítása mellett kiemelt szerepet kap az önismeret, lelkünk problémáinak oldása is. Előadásokkal, kötetlen beszélgetésekkel, célzott kezelésekkel támogatjuk ezt a folyamatot.

Az Aura-Soma színrendszere pontos térképet mutathat arról, hogy a tudatos gondolkodásunkon túl, lelkünk milyen úton szeretne haladni. A választott 4 üveg 4 kis ablakot nyithat lelkünkre, megmutatva azokat az ajándékainkat, képességeinket, adottságainkat, amiket eddig fel sem fedeztünk magunkban, vagy éppen hátráltató tényezőként ismertük fel.

Acces BARS-kezelés
Lehetőség, hogy tudatos, szabad választásokat hozz létre a másolások, ismétlések helyett. Olyan eszköz, amely által másképp tudunk működni, funkcionálni ezen a földön.  Hozzájárul, hogy változást idézzen elő életed minden területén. Amikor hajlandó vagy kiterjedtebb tudatosságból funkcionálni, kitárulnak az ajtók a gyógyulás felé.  Tudtad, hogy 32 pont, és energia sáv van a fejeden, amit ha gyengéden megérintenek, erőfeszítés nélkül el tudod engedni mindazt, ami miatt képtelen vagy az el(be)fogadásra? Ezek a pontok tartalmazzák, mindazokat a gondolatokat, ötleteket, hiedelmeket, érzelmeket, tényezőket, amiket életek során eltároltál. Itt az alkalom, hogy elengedj mindent! Legrosszabb esetben egy jó masszázs élményét nyújtja. A legjobb esetben az egész életed megváltozik

Hangfürdő
A hangfürdő kellemes kikapcsolódás a fáradt elme számára, elengedési lehetőség a megkövült problémák esetén, út a belső énünkhöz. 

FÉNY az ÁRNYÉKban, HANG a CSENDBEN, BELSŐ CSEND a HANGok szimfóniájában.
A különböző hangszerek más és más sejtek memóriáját ébreszti, ami lehetőséget biztosít, hogy az ott tárolt emlékeket a tudatos felszínre hozva képes legyél megváltoztatni azokat. A gongok nem tesznek hozzá érzeteidhez semmi olyat, ami már egyébként is ne lenne benned. Abban segítenek, hogy elméd állandó, elemző feladatát kikapcsolják, és nyitottá tudj válni mindarra, ami éppen körülvesz. Az Elemző szerepéből át tudsz változni a Megfigyelő helyzetébe. A nyitott kérdések további lehetőségeknek nyitnak ablakot, hogy képes legyél olyat is befogadni, ami a körbeölelő világból áramlik feléd

Természetesen az általam alkalmazott kezeléseken kívül a szálloda terápiás személyzete által nyújtotta gyógykezelések  is támogatják  a teljes körű pihenést, kikapcsolódást, feltöltődést.

Bármilyen kérdése van, forduljon hozzám bizalommal!

Békési Zsuzsi böjt-vezető
tel: 30-430-1221
email:   rainbowsymphony63@gmail.com
web: www.szivarvanyhang.hu

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.